Learning Garden Ideas – How To Make A Learning Garden

Learning Garden Ideas - How To Make A Learning Garden

Av Mary Ellen Ellis

Trädgårdar för barn kan vara bra inlärningsverktyg, men de är också roliga och praktiska. Lär dina barn om växter, biologi, mat och näring, lagarbete, väder och så många andra saker bara genom att odla en trädgård tillsammans.

Vad är en lärande trädgård?

En lärande trädgård är vanligtvis en skolträdgård, men det kan också vara en gemensam trädgård eller till och med bara en familjs trädgård. Oavsett plats och hur många människor som är involverade är trädgårdar för utbildning utomhus klassrum, trädgårdar utformade speciellt för att få barn inblandade och för att lära dem en mängd olika lektioner.

Det finns många lektioner som kan gå in i en lärande trädgård, och du kan designa din för att vara fokuserad på en eller två eller på en variation. Du kanske till exempel vill starta en trädgård med dina barn för att lära dem om mat och näring eller om självförsörjning. Förbättring av barnens dieter kan till exempel hjälpa till i kampen mot fetma. Att få barn inblandade i odling av grönsaker kan hjälpa dem att lära sig att gilla de saker de odlar, vilket gör det lättare att få dem att "äta sina grönsaker." I vissa fall kan barn till och med fråga mamma eller pappa: "Kan vi ha en trädgård?"

Trädgårdar för barn kan vara mer fokuserade på vetenskap, hur växter växer och hur de är en del av ett större ekosystem. Och vem vet, kanske en dag skulle dessa barn till och med kunna övertala skolkockar att införliva produkter från sina skolträdgårdar i skolluncher.

Hur man skapar en lärande trädgård

Att skapa en lärande trädgård behöver inte vara mycket annorlunda än någon annan trädgård. Här är några lärande trädgårdsidéer för att komma igång:

  • Starta en grönsaksträdgård för att få dina barn involverade i sin egen näring och uppmuntra till bättre matvanor. Extra skördade grönsaker kan doneras till ett lokalt soppkök och lär barnen viktiga lektioner om att ge.
  • En inbyggd växtträdgård kan hjälpa dina barn att lära sig om deras lokala ekosystem och hur växter stöder insekter, fåglar och andra djur.
  • En hydroponisk eller akvaponisk trädgård är ett utmärkt sätt att ge vetenskapliga lektioner, som hur växter får näringsämnen.
  • En växthussträdgård gör det möjligt för dig att odla växter året runt och att odla de växter som du annars inte skulle kunna göra på grund av ditt lokala klimat.

Alla typer av trädgårdar, stora som små, kan vara en lärande trädgård. Börja i liten skala om idén är överväldigande, men viktigast av allt, få barnen inblandade i den. De borde vara där redan från början och till och med hjälpa till med planeringen.

Learning Garden Ideas - How To Make A Learning Garden

Barn kan hjälpa till att planera och använda matematiska färdigheter och designelement. De kan också engagera sig i att starta frön, transplantera, befrukta, vattna, beskära och skörda. Alla aspekter av trädgårdsskötsel hjälper barnen att lära sig olika lektioner, planerade eller inte.

Video: How to Make a Learning Garden

Like this post? Please share to your friends:
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.67 MB